Een nieuwe weg voor Charly's

Beste allemaal,

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen, hebben wij op dit moment geen producent die biologisch gecertificeerd kan produceren en tevens met noten kan werken. Hierdoor hebben wij momenteel geen mogelijkheid tot uitleveren van onze geliefde producten. We zijn achter de schermen druk aan het kijken wat onze mogelijkheden zijn.

Daarnaast hebben we wel een andere manier gevonden om onze impact voor een betere wereld voor mens, dier en milieu voort te zetten! We gaan in samenwerking met Delibert een allergenen en vegan assortiment ontwikkelen voor lunch- en borrelmomenten! Deze zal geheel allergenenvrij zijn zodat iedereen hier van kan genieten, uiterst smakelijk en inspirerend zijn, en natuurlijk bestaan uit duurzame ingrediënten.

De afgelopen vijf jaar hebben we zulke mooie ervaringen opgedaan en positieve invloed uitgeoefend op de markt, informatie en inspiratie verleend aan consumenten, retailers, groothandels en in de media.
Daar zijn wij ontzettend trots op, en dit hadden wij niet kunnen doen zonder jullie steun en geloof in onze missie, daarvoor willen wij jullie hartelijk danken. Samen met jullie hebben we het verschil gemaakt.

We zijn aangekomen op een onverwachte wending in ons pad, en we hopen dat jullie ook op deze nieuwe weg met ons mee zullen lopen.

Mochten er vragen zijn of heb je suggesties, dan staan wij daar uiteraard voor open.

Met zonnige groet,

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding,
oprichtster Charly's All is Fair

nature-3151869_1280.jpg

Lekker Vega - Koken met Charly's!

Wist je dat de producten van Charly’s All is Fair niet alleen lekker zijn op een toastje, maar ook zeer goed in gerechten verwerkt kunnen worden? Charlotte geeft een prachtig voorbeeld in deze leuke aflevering van de kookshow Lekker Vega. Zij maakte een heerlijke vegan Farfalle met Cheddâh roomsaus en Salade met gegrilde bietjes, avocado en Boerse'zin dressing.


RECEPT

“Speciaal voor vandaag heb ik twee gerechtjes bedacht die lekker, makkelijk en gezond zijn, ideaal voor elke gelegenheid. De Charly's zijn zo veelzijdig en deze gerechten zijn herkenbaar in smaak en ook zeer geschikt voor kinderen.”

Ingrediënten

Voor 2 personen

 • 1/2 rode ui

 • 1/4 paprika geel, rood en groen

 • 30 gram Cheddâh

 • 30 ml non-melk (ongezoet!) bijvoorbeeld soja

 • Parm á Zaan

 • 30 gram eikenbladsalade

 • 1/2 kleine rode biet

 • 1/2 kleine gele biet

 • 1/2 avocado

 • 15 gram Boerse 'zin

 • 15 ml non-melk (ongezoet!) bijvoorbeeld soja

 • 4 gram zonnebloempitten

 • olijfolie

 • 80 gram farfalle

Bereiding

Bereidingstijd: 15-20 minuten

 1. pasta koken.

 2. rode en gele biet schillen (tenzij voorgekookte gekocht),

 3. koken

 4. snijden

 5. grillen.

 6. rode ui snijden.

 7. paprikas snijden.

 8. uitje aanbakken,

 9. paprika erbij.

 10. avocado snijden.

 11. Boerse'zin mengen met non-melk.

 12. Cheddâh mengen met non-melk.

 13. pasta afgieten en mengen met Cheddâh saus.

 14. salade opmaken, sla - bietjes, avocado, Boerse'zin dressing, zonnebloempitten.

 15. groente bij de pasta, roeren en op het bord.

 16. afmaken met Parm á Zaan.

Charlotte lekker vega.jpg

Charly's All is Fair maakt impact

Deze week verscheen er een mooi artikel over Charly’s All is Fair op “Voor de Wereld Van Morgen”, een initiatief van ASN Bank. Je leest het artikel hieronder:

Charly's All is Fair maakt impact met vegan kaas
De plantaardige kazen van Charly's All is Fair hebben een positieve impact op mens, dier en milieu.

Charlotte is oprichter van Charly's All is Fair en de naam zegt het al, bij Charly’s is alles eerlijk. Het bedrijf creëert positieve impact voor mens, dier en milieu. Dat doet Charly's door producten te ontwikkelen die in plaats van dierlijke kazen gegeten kunnen worden. Of zoals Charlotte het zelf zegt: 'een nieuwe productcategorie binnen het kaasschap, op plantaardige basis'. Wij spraken met haar over haar groeiende onderneming.

Biologisch en plantaardig

Het avontuur begon zeven jaar geleden, vanuit de wens om lekkere en duurzame gerechten te maken voor mensen met allergieën en dieetwensen. De basis van het bedrijf was direct biologisch en plantaardig. 'In de eerste twee jaar kreeg ik regelmatig te horen dat men wel meer plantaardig zou willen eten, maar dat het op geven van kaas toch echt een brug te ver was. Dat was voor mij de reden om nieuwe producten, de huidige Charly’s, te ontwikkelen en op de markt te brengen.'

De vegan kazen van Charly's worden gemaakt van noten en zaden en zijn volledig vrij van zuivel. Dit zorgt ervoor dat de footprint stukken lager is dan bij kaas en maakt de delicatessen ook geschikt voor mensen met melkgerelateerde allergieën . 'Bij ons vind je ook geen e-nummers, geur-, kleur- of smaakstoffen. Wij werken met biologische en fairtrade cashews uit Benin en alles is puur natuur.'

Topchefs gezocht

Met Charly's wil Charlotte positieve impact maken. En hoe groter haar bedrijf wordt hoe meer impact ze kan maken. 'We gaan ervoor zorgen dat Charly’s te vinden is in de retail, foodservice en we gaan de samenwerking aan met andere merken. Vervolgens gaan we internationaal impact creëren en nieuwe producten ontwikkelen, zodat we plantaardig eten lekkerder en makkelijker maken.'

Om de wereld (sneller) te veroveren is Charlotte op zoek naar topchefs die met haar producten willen koken. 'Om zo andere chefs en consumenten te inspireren wat voor prachtige gerechten je met de Charly’s kan maken.' Daarnaast is ze altijd op zoek naar nieuwe verkooppunten en horecagelegenheden die de producten aan hun klanten en gasten aanbieden. 'Mochten er lezers zijn met suggesties, dan horen we die graag!'

Ondernemers steunen

Inmiddels is Charlotte's business al zeven jaar up & runnng en flink groeiende. Inmiddels zijn de Charly's onder andere verkrijgbaar bij 75 Ekoplaza winkels in heel Nederland en staan ze op steeds meer restaurant menu's. Haar tip voor andere (startende) ondernemers leunt op samenwerking. 'Zoek een andere ondernemer die wellicht al wat verder gevorderd is, waar je terecht kan als het goed of minder goed gaat. Je hoeft het niet alleen te doen, en wij (kleine ondernemers) kunnen elkaar steunen!'


Tekst door Milou Posthumus
Link naar het artikel: https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/charlys-all-is-fair-maakt-impact-met-vegan-kaas

Foto: Serge Ligtenberg

Foto: Serge Ligtenberg

Charly's in de Telegraaf!

Vandaag stond Charly’s All is Fair in De Telegraaf! Je leest het artikel hieronder:

HART VOOR DE ZAAK: Bij Charly’s All is Fair gaat het om ingrediënten en smaak

DELFGAUW - Toen Charlotte Zum Vörde sive Vörding zeven jaar geleden Charly’s All is Fair oprichtte maakte ze aanvankelijk plantaardige en biologische taarten. Al snel ruilde ze de zoetigheden in voor hartigere producten.

„Ik hoorde in die tijd vaak van mensen dat ze wel plantaardig wilden eten, maar dat het opgeven van kaas een brug te ver voor ze was.” Dus dook de onderneemster de keuken in op zoek naar producten die dat gemis dragelijk zouden maken.

Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en bestaat het assortiment van Charly’s All is Fair uit delicatessen met namen als Cheddâh, Boerse’zin en Parm á Zaan. „Die namen refereren aan kaasproducten zodat het mensen een idee geeft waar ze de producten voor zouden kunnen gebruiken”, vertelt de onderneemster. „De Parm á Zaan is bijvoorbeeld een strooivariant die lekker is over pasta’s of pizza’s en je kunt er een goede pesto mee maken.”

Toch spreekt Zum Vörde sive Vörding liever niet over veganistische of plantaardige kaas. „De delicatessen staan op zich. Het is een heel nieuwe productgroep.”, vindt de onderneemster. „Er zijn partijen in deze markt die zich uitsluitend richten op het maken van een kaasvervanger en waarbij de ingrediënten en de smaak ondergeschikt zijn. Dat doen wij niet. Bij ons gaat het echt om de smaak. Als mensen het niet lekker vinden, kun je geen impact maken, hoe mooi of nobel je verhaal ook is.”

De producten van Charly’s All is Fair worden grotendeels gemaakt op basis van cashewnoten of zonnebloempitten. De recepturen ontwikkelde Zum Vörde sive Vörding zelf in haar keuken. Alle ingrediënten die ze gebruikt zijn biologisch en grotendeels fairtrade. „We gebruiken bijvoorbeeld de stukjes cashew die overblijven bij het pellen van de noten van een boerencoöperatie in Benin, Afrika.”

Inmiddels weten steeds meer mensen het assortiment van Charly’s All is Fair te vinden. „We liggen sinds afgelopen jaar ook bij Eko Plaza en de biologische groothandel Udea.” De komende tijd wil de onderneemster proberen meer horecazaken aan zich te binden.

Uiteindelijk hoopt Zum Vörde sive Vörding bij te kunnen dragen aan de ‘normalisering’ van plantaardige producten. „Ik hoop dat mensen in de toekomst niet meer vallen over termen als veganistisch. ‘Proef het gewoon’, denk ik soms. Het is echt heel erg lekker.”

Tekst door Sophie Zimmerman: www.sophiezimmerman.nl
Link naar het artikel: https://www.telegraaf.nl/financieel/3251933/proef-deze-kaas-van-cashewnoten

Foto door Serge Ligtenberg : www.sergeligtenberg.nl

Foto door Serge Ligtenberg : www.sergeligtenberg.nl

Very Important Charly’s Angels!

Very Important Charly’s Angels!

Charly’s zijn alweer bijna vier jaar op de markt, we zijn groot fan van onze Cheddâh, Boerse’zin, Geheit, Rockvoort en Parm á Zaan. Reden genoeg om onze ontwikkelingen door te zetten en nieuwe producten toe te voegen aan dit smakelijke assortiment.

Om nieuwe producten te ontwikkelen is tijd en geld nodig, daarom richten we de VICAs club op, VICAs? Jazeker, Very Important Charly’s Angels!

Waarom zou je VICA willen zijn?
Je wordt onderdeel van een beweging voor een betere wereld voor mens, dier en milieu. Dankzij jou kan er een nieuw, heerlijk en Charly’s waardig product gelanceerd worden. En er is meer!

Very Important Charly’s Angel supporter:
Een exclusieve uitnodiging voor het 5-Jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 25,-

Very Important Charly’s Angel ambassadeur
Een exclusieve uitnodiging voor het 5-Jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product,
Een goed gevulde goodie bag aan het eind van de avond
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 50,-

Very Important Charly’s Angel true believer
Het GEHEIME Brie’ze recept (deze dien je ook geheim te houden),
Een exclusieve uitnodiging voor het vijf jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product,
Een goed gevulde goodie bag aan het eind van de avond
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 100,-

Je kan ten allen tijden lid worden, zodat wij hard door kunnen werken aan nieuwe overheerlijke biologische en plantaardige Charly’s. Zo zorgen we samen voor een betere en smakelijkere wereld voor mens, dier en milieu!
Doe mee en stuur je gegevens naar info@charlysallisfair.nl!

Charly's team

Charly's bij Bidfood op de Horecava!

Maandag 7 januari tot en met donderdag 10 januari staan we met Charly's op de Horecava!
Je kan ons vinden op “Van Bron tot Bord Paviljoen” van Bidfood. Kom je proeven en kennismaken?

Na de Horecava zijn de speciale nieuwe 700 grams-verpakkingen van de smaken Cheddâh, Boerse'zin, Geheit en Rockvoort verkrijgbaar via Bidfood Nederland! Daarmee gaan we de Nederlandse Horeca veranderen!

Charly’s bij Gastvrij Rotterdam in 2018, foto door Machtelt Mostert .

Charly’s bij Gastvrij Rotterdam in 2018, foto door Machtelt Mostert.

Jaaroverzicht 2018

2018, wat een waanzinnig jaar!
Ik vroeg Charly's Angel Suzanne om een jaaroverzicht te schrijven en daar word ik toch een beetje stil van. Wat hebben we veel bereikt dit jaar! En wat staan er nog waanzinnige nieuwe projecten en ontwikkelingen op de planning voor 2019! Daarover gauw meer, maar nu een terugblik:

Januari:

 • Charlotte was aanwezig bij de 5th Organic Processing Conference, zij sprak over de invloed van zuivel op het milieu, de groei en het belang van veganisme, en natuurlijk over Charly's doelstelling om een mooiere duurzamere wereld te creëren door middel van heerlijk eten. Daarbij riep ze bedrijven groot en klein op om de handen ineen te slaan en samen te werken aan plantaardige innovatie!

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij de Biobeurs in Zwolle

Maart

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Veggiewold Utrecht.

April:

 • Charly's stapte over op Fairtrade cashews van een organisatie in Benin, waar voor onderwijs, gezondheidszorg en kinderopvang gezorgd wordt. Nog meer fairness!

 • Charlotte kwam op TV in een uitzending van BinnensteBuitenop NPO2.

Mei:

 • Charlotte te gast bij Hemmen op BNR Nieuwsradio.

Juni:

 • Charly's All is Fair was een van de tien finalisten bij de AH product Pitch 2018

Augustus:

 • Charlotte was te zien in "De Nieuwste Lekkerbek" op NPO1, met André van Duin. De jury was zeer te spreken over de Cheddâh en Boerse’zin!

 • 3 smaken Charly's liggen in de schappen van Ekoplaza, waarmee de producten van Charly's All is Fair voortaan landelijk verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn de producten ook door andere winkels te bestellen bij Udea.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Vegan Summer Fest in Gent.

September:

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij de 19e editie van de Speciality & Fine Food Fair in Olympia London. Op deze beurs toonden meer dan 700 ambachtelijke ‘food & drink’ producenten en leveranciers hun producten aan winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren. Voor het eerst sinds lange tijd was Nederland op deze beurs vertegenwoordigd door middel van een Holland Paviljoen, met zes Nederlandse bedrijven.

 • Charly’s All is Fair is genomineerd voor Beste Vegan Onderneming bij de Vegan Awards, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme

 • De productie van de Charly's is verhuisd naar een externe locatie in Gelderland, waarbij werkgelegenheid in de regio wordt gecreëerd.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Gastvrij Rotterdam.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij het ACT duurzaamheidsfestival van ASN Bank.

Oktober:

 • Charlotte staat in de Food100-lijst, voor de game changers en voedselveranderaars van 2018!

November:

 • Charlotte is als groene carrièrevrouw de winnaar van Smart Sustainable Sisley Award 2018!

 • Charlotte staat op de 60ste plek staat van de FavorFlav Food Top 100! Dat is dè top 100 voor iedereen die in 2018 een wezenlijk bijdrage heeft geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland!

December:

 • Charly's All is Fair sluit wederom het jaar af met een Feestdagenborrelpakket, ditmaal ism Botanic Bites, Veggie4U en Heavenly Cupcakes

Charly's jaaroverzicht 2018

Charly's All is Fair Feestdagenborrelpakket

Het is weer tijd voor Charly's All is Fair Feestdagenborrelpakket! Deze absolute favoriet kan vanaf nu weer besteld worden! We leveren in de dagen voor kerst, maar zorg dat jij jouw pakket nu alvast reserveert zodat je niet misgrijpt!

Het heerlijke Feestdagenborrelpakket bevat onder anderen de zeer geliefde Brie'ze en Von Du. Ook dit jaar krijg je er weer twee bijzondere nieuwe producten bij, de Wellust van Nederlandse ingrediënten, met Tomaat&Paprika en Koffie&Balsamico. Lekker voor bij de Charly's, op brood, bij de borrel of door gerechten.

Al onze producten worden van mooie en eerlijke biologische ingrediënten en met de hand gemaakt. EN Charly's All is Fair is het enige vegan kaasbedrijf dat al haar producten laat testen door het laboratorium, dus je weet dat je lekkere en voedselveilige producten eet.

Als basis gebruiken wij de reststromen van biologische en fairtrade cashewnoten die wij direct afnemen van een Boerencoöperatie in Benin , Afrika, waardoor wij kunnen garanderen dat er daar goed voor de mensen wordt gezorgd en wij bijdragen aan gezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang daar.

Om te zorgen dat jij kunt genieten van jouw Feestdagenborrelpakket werken we samen met een koeriersdienst om zeker te zijn dat jouw pakket goed aankomt, en samen met Botanic Bites zodat jij je pakket makkelijk kan bestellen! Kijk ook zeker eens bij haar eigen producten, wij zijn fan!!

Voor meer info, en om te bestellen via Botanic Bites, klik hier!

Fijne Feestdagen van Charly’s All is Fair!

Charly's feestdagenborrelpakket

Charlotte in de FavorFlav Food Top 100 2018

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Charlotte op de 60ste plek staat van de FavorFlav Food Top 100! Dat is dè top 100 voor iedereen die in 2018 een wezenlijk bijdrage heeft geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland! Top-koks, start-ups, journalisten, merkenbouwers, producenten, kookboekenmakers en professionele foodliefhebbers, ze waren er allemaal bij! Wat een waanzinnige prestatie om in dezelfde Top 100 te staan als Jonnie & Thérèse Boer (1), André van Duin (2) en Henk Jan Beltman (3)! Deze erkenning is zo’n prachtig compliment en tegelijkertijd hard nodig om samen het verschil te kunnen maken voor mens, dier en milieu. Want daar doen we het voor!

Foto: FavorFlav - Mooncake NL  met Charlotte!

Foto: FavorFlav - Mooncake NL met Charlotte!