Charly's in de Telegraaf!

Vandaag stond Charly’s All is Fair in De Telegraaf! Je leest het artikel hieronder:

HART VOOR DE ZAAK: Bij Charly’s All is Fair gaat het om ingrediënten en smaak

DELFGAUW - Toen Charlotte Zum Vörde sive Vörding zeven jaar geleden Charly’s All is Fair oprichtte maakte ze aanvankelijk plantaardige en biologische taarten. Al snel ruilde ze de zoetigheden in voor hartigere producten.

„Ik hoorde in die tijd vaak van mensen dat ze wel plantaardig wilden eten, maar dat het opgeven van kaas een brug te ver voor ze was.” Dus dook de onderneemster de keuken in op zoek naar producten die dat gemis dragelijk zouden maken.

Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en bestaat het assortiment van Charly’s All is Fair uit delicatessen met namen als Cheddâh, Boerse’zin en Parm á Zaan. „Die namen refereren aan kaasproducten zodat het mensen een idee geeft waar ze de producten voor zouden kunnen gebruiken”, vertelt de onderneemster. „De Parm á Zaan is bijvoorbeeld een strooivariant die lekker is over pasta’s of pizza’s en je kunt er een goede pesto mee maken.”

Toch spreekt Zum Vörde sive Vörding liever niet over veganistische of plantaardige kaas. „De delicatessen staan op zich. Het is een heel nieuwe productgroep.”, vindt de onderneemster. „Er zijn partijen in deze markt die zich uitsluitend richten op het maken van een kaasvervanger en waarbij de ingrediënten en de smaak ondergeschikt zijn. Dat doen wij niet. Bij ons gaat het echt om de smaak. Als mensen het niet lekker vinden, kun je geen impact maken, hoe mooi of nobel je verhaal ook is.”

De producten van Charly’s All is Fair worden grotendeels gemaakt op basis van cashewnoten of zonnebloempitten. De recepturen ontwikkelde Zum Vörde sive Vörding zelf in haar keuken. Alle ingrediënten die ze gebruikt zijn biologisch en grotendeels fairtrade. „We gebruiken bijvoorbeeld de stukjes cashew die overblijven bij het pellen van de noten van een boerencoöperatie in Benin, Afrika.”

Inmiddels weten steeds meer mensen het assortiment van Charly’s All is Fair te vinden. „We liggen sinds afgelopen jaar ook bij Eko Plaza en de biologische groothandel Udea.” De komende tijd wil de onderneemster proberen meer horecazaken aan zich te binden.

Uiteindelijk hoopt Zum Vörde sive Vörding bij te kunnen dragen aan de ‘normalisering’ van plantaardige producten. „Ik hoop dat mensen in de toekomst niet meer vallen over termen als veganistisch. ‘Proef het gewoon’, denk ik soms. Het is echt heel erg lekker.”

Tekst door Sophie Zimmerman: www.sophiezimmerman.nl
Link naar het artikel: https://www.telegraaf.nl/financieel/3251933/proef-deze-kaas-van-cashewnoten

Foto door Serge Ligtenberg : www.sergeligtenberg.nl

Foto door Serge Ligtenberg : www.sergeligtenberg.nl

Very Important Charly’s Angels!

Very Important Charly’s Angels!

Charly’s zijn alweer bijna vier jaar op de markt, we zijn groot fan van onze Cheddâh, Boerse’zin, Geheit, Rockvoort en Parm á Zaan. Reden genoeg om onze ontwikkelingen door te zetten en nieuwe producten toe te voegen aan dit smakelijke assortiment.

Om nieuwe producten te ontwikkelen is tijd en geld nodig, daarom richten we de VICAs club op, VICAs? Jazeker, Very Important Charly’s Angels!

Waarom zou je VICA willen zijn?
Je wordt onderdeel van een beweging voor een betere wereld voor mens, dier en milieu. Dankzij jou kan er een nieuw, heerlijk en Charly’s waardig product gelanceerd worden. En er is meer!

Very Important Charly’s Angel supporter:
Een exclusieve uitnodiging voor het 5-Jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 25,-

Very Important Charly’s Angel ambassadeur
Een exclusieve uitnodiging voor het 5-Jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product,
Een goed gevulde goodie bag aan het eind van de avond
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 50,-

Very Important Charly’s Angel true believer
Het GEHEIME Brie’ze recept (deze dien je ook geheim te houden),
Een exclusieve uitnodiging voor het vijf jarig bestaan en Release avond van het nieuwe product,
Een goed gevulde goodie bag aan het eind van de avond
EN exclusieve recepten in je mailbox
€ 100,-

Je kan ten allen tijden lid worden, zodat wij hard door kunnen werken aan nieuwe overheerlijke biologische en plantaardige Charly’s. Zo zorgen we samen voor een betere en smakelijkere wereld voor mens, dier en milieu!
Doe mee en stuur je gegevens naar info@charlysallisfair.nl!

Charly's team

Charly's bij Bidfood op de Horecava!

Maandag 7 januari tot en met donderdag 10 januari staan we met Charly's op de Horecava!
Je kan ons vinden op “Van Bron tot Bord Paviljoen” van Bidfood. Kom je proeven en kennismaken?

Na de Horecava zijn de speciale nieuwe 700 grams-verpakkingen van de smaken Cheddâh, Boerse'zin, Geheit en Rockvoort verkrijgbaar via Bidfood Nederland! Daarmee gaan we de Nederlandse Horeca veranderen!

Charly’s bij Gastvrij Rotterdam in 2018, foto door Machtelt Mostert .

Charly’s bij Gastvrij Rotterdam in 2018, foto door Machtelt Mostert.

Jaaroverzicht 2018

2018, wat een waanzinnig jaar!
Ik vroeg Charly's Angel Suzanne om een jaaroverzicht te schrijven en daar word ik toch een beetje stil van. Wat hebben we veel bereikt dit jaar! En wat staan er nog waanzinnige nieuwe projecten en ontwikkelingen op de planning voor 2019! Daarover gauw meer, maar nu een terugblik:

Januari:

 • Charlotte was aanwezig bij de 5th Organic Processing Conference, zij sprak over de invloed van zuivel op het milieu, de groei en het belang van veganisme, en natuurlijk over Charly's doelstelling om een mooiere duurzamere wereld te creëren door middel van heerlijk eten. Daarbij riep ze bedrijven groot en klein op om de handen ineen te slaan en samen te werken aan plantaardige innovatie!

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij de Biobeurs in Zwolle

Maart

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Veggiewold Utrecht.

April:

 • Charly's stapte over op Fairtrade cashews van een organisatie in Benin, waar voor onderwijs, gezondheidszorg en kinderopvang gezorgd wordt. Nog meer fairness!

 • Charlotte kwam op TV in een uitzending van BinnensteBuitenop NPO2.

Mei:

 • Charlotte te gast bij Hemmen op BNR Nieuwsradio.

Juni:

 • Charly's All is Fair was een van de tien finalisten bij de AH product Pitch 2018

Augustus:

 • Charlotte was te zien in "De Nieuwste Lekkerbek" op NPO1, met André van Duin. De jury was zeer te spreken over de Cheddâh en Boerse’zin!

 • 3 smaken Charly's liggen in de schappen van Ekoplaza, waarmee de producten van Charly's All is Fair voortaan landelijk verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn de producten ook door andere winkels te bestellen bij Udea.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Vegan Summer Fest in Gent.

September:

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij de 19e editie van de Speciality & Fine Food Fair in Olympia London. Op deze beurs toonden meer dan 700 ambachtelijke ‘food & drink’ producenten en leveranciers hun producten aan winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren. Voor het eerst sinds lange tijd was Nederland op deze beurs vertegenwoordigd door middel van een Holland Paviljoen, met zes Nederlandse bedrijven.

 • Charly’s All is Fair is genomineerd voor Beste Vegan Onderneming bij de Vegan Awards, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme

 • De productie van de Charly's is verhuisd naar een externe locatie in Gelderland, waarbij werkgelegenheid in de regio wordt gecreëerd.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij Gastvrij Rotterdam.

 • Charly's All is Fair is aanwezig bij het ACT duurzaamheidsfestival van ASN Bank.

Oktober:

 • Charlotte staat in de Food100-lijst, voor de game changers en voedselveranderaars van 2018!

November:

 • Charlotte is als groene carrièrevrouw de winnaar van Smart Sustainable Sisley Award 2018!

 • Charlotte staat op de 60ste plek staat van de FavorFlav Food Top 100! Dat is dè top 100 voor iedereen die in 2018 een wezenlijk bijdrage heeft geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland!

December:

 • Charly's All is Fair sluit wederom het jaar af met een Feestdagenborrelpakket, ditmaal ism Botanic Bites, Veggie4U en Heavenly Cupcakes

Charly's jaaroverzicht 2018

Charly's All is Fair Feestdagenborrelpakket

Het is weer tijd voor Charly's All is Fair Feestdagenborrelpakket! Deze absolute favoriet kan vanaf nu weer besteld worden! We leveren in de dagen voor kerst, maar zorg dat jij jouw pakket nu alvast reserveert zodat je niet misgrijpt!

Het heerlijke Feestdagenborrelpakket bevat onder anderen de zeer geliefde Brie'ze en Von Du. Ook dit jaar krijg je er weer twee bijzondere nieuwe producten bij, de Wellust van Nederlandse ingrediënten, met Tomaat&Paprika en Koffie&Balsamico. Lekker voor bij de Charly's, op brood, bij de borrel of door gerechten.

Al onze producten worden van mooie en eerlijke biologische ingrediënten en met de hand gemaakt. EN Charly's All is Fair is het enige vegan kaasbedrijf dat al haar producten laat testen door het laboratorium, dus je weet dat je lekkere en voedselveilige producten eet.

Als basis gebruiken wij de reststromen van biologische en fairtrade cashewnoten die wij direct afnemen van een Boerencoöperatie in Benin , Afrika, waardoor wij kunnen garanderen dat er daar goed voor de mensen wordt gezorgd en wij bijdragen aan gezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang daar.

Om te zorgen dat jij kunt genieten van jouw Feestdagenborrelpakket werken we samen met een koeriersdienst om zeker te zijn dat jouw pakket goed aankomt, en samen met Botanic Bites zodat jij je pakket makkelijk kan bestellen! Kijk ook zeker eens bij haar eigen producten, wij zijn fan!!

Voor meer info, en om te bestellen via Botanic Bites, klik hier!

Fijne Feestdagen van Charly’s All is Fair!

Charly's feestdagenborrelpakket

Charlotte in de FavorFlav Food Top 100 2018

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Charlotte op de 60ste plek staat van de FavorFlav Food Top 100! Dat is dè top 100 voor iedereen die in 2018 een wezenlijk bijdrage heeft geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland! Top-koks, start-ups, journalisten, merkenbouwers, producenten, kookboekenmakers en professionele foodliefhebbers, ze waren er allemaal bij! Wat een waanzinnige prestatie om in dezelfde Top 100 te staan als Jonnie & Thérèse Boer (1), André van Duin (2) en Henk Jan Beltman (3)! Deze erkenning is zo’n prachtig compliment en tegelijkertijd hard nodig om samen het verschil te kunnen maken voor mens, dier en milieu. Want daar doen we het voor!

Foto: FavorFlav - Mooncake NL  met Charlotte!

Foto: FavorFlav - Mooncake NL met Charlotte!

Charlotte wint Smart Sustainable Sisley Award

Charlotte Sisley Award 1

Op 8 november organiseerde Marie Claire Nederland de uitreiking van de Smart Sustainable Sisley Award 2018, voorafgegaan door een Masterclass van Lisa Goes Vegan.

Wegens groot succes werd dit jaar wederom de Smart Sustainable Sisley Award uitgereikt aan een duurzame ondernemer. De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk gedreven vrouwen die op een slimme en fantastische manier bijdragen aan een betere wereld.

De winnaar dit jaar is Charlotte Zum Vörde Sive Vörding (29), founder van Charly’s All Is Fair. Zij maakt plantaardige, biologische Charly's. "Vier jaar geleden ben ik begonnen met het maken van volledig plantaardige, biologische kaasjes, oftewel ‘Charly’s’. Ik maak onder andere ‘Rockvoort’, ‘Cheddâh’ en ‘Geheit’, allemaal zonder zuivel. Ze zijn lekker èn ze dragen bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu."

Een prachtige erkenning voor Charlotte en haar onderneming. Dit zal ook zeker weer nieuwe deuren openen, nu plantaardige producten en duurzame bedrijven op deze manier een podium krijgen.

Ben je benieuwd naar haar smaken? Ekoplaza verkoopt de Cheddâh, Boerse'zin en Parm á Zaan. Binnenkort zal ook de landelijke horeca het plezier hebben om de Charly's op de kaart te kunnen zetten, dankzij een samenwerking met Bidfood. Ideaal, want alle smaken zijn vrij van gluten, lactose, soja, suiker en dierlijke producten.

Charlotte Sisley Award 2

Foto's van Marie Claire / Lizet Sleutelberg en Saskia Rietveld

Charly’s in de Food100-lijst van 2018!

Deze week werd bekend gemaakt dat Charlotte Zum Vörde Sive Vörding met Charly’s All is Fair in de Food100-lijst van 2018 staat!

Food100 is een netwerk van voedselveranderaars. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Je kan hier de volledige lijst met de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst bekijken!

Wat een onwijze prestatie en kroon op ons werk om door een onafhankelijke vakjury geselecteerd te worden uit meer dan 600 aanmeldingen!

Charlotte heeft deze week heel veel gesproken met de anderen uit de Food100-lijst van 2018 tijdens de ‘FOOD inspiration days’ te Veghel. Daar komt vast wat moois uit!

food100.jpg

Nominatie groene carrièrevrouw voor de Smart Sustainable Sisley Award

Vandaag ligt de Marie Claire in de winkel met daarin de vijf genomineerde vrouwen voor de Smart Sustainability Award van Sisley Paris, waar ik er één van ben!

Waanzinnig om deze manier erkend te worden in ons harde werken naar een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Jij kan het Charly's team en mijzelf helpen om meer aandacht te krijgen voor een duurzamere, lekkere en plantaardigere toekomst!

Stem op mij, Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
https://marieclaire.nl/…/stem-smart-sustainable-sisley-award
Je maakt me er heel erg blij mee!

Ook deel ik mijn 4 Groene Tips:
1. Vegenement VegFest in Utrecht 27 en 28 oktober waar we zelf ook zeker bij zijn.
2. Lekkerineenpotje deo, heel fijn en werkt echt, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
3. Botanic Bites, fantastische bites op basis van restgroenten, verkrijgbaar bij de Makro NL.
4. FOAM Breakfast-Lunch-Catering, heerlijk bio en vegan ontbijten en lunchen.

Charlotte Smart Sustainable Sisley Award