Charly’s in de Food100-lijst van 2018!

Deze week werd bekend gemaakt dat Charlotte Zum Vörde Sive Vörding met Charly’s All is Fair in de Food100-lijst van 2018 staat!

Food100 is een netwerk van voedselveranderaars. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Je kan hier de volledige lijst met de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst bekijken!

Wat een onwijze prestatie en kroon op ons werk om door een onafhankelijke vakjury geselecteerd te worden uit meer dan 600 aanmeldingen!

Charlotte heeft deze week heel veel gesproken met de anderen uit de Food100-lijst van 2018 tijdens de ‘FOOD inspiration days’ te Veghel. Daar komt vast wat moois uit!

food100.jpg

Nominatie groene carrièrevrouw voor de Smart Sustainable Sisley Award

Vandaag ligt de Marie Claire in de winkel met daarin de vijf genomineerde vrouwen voor de Smart Sustainability Award van Sisley Paris, waar ik er één van ben!

Waanzinnig om deze manier erkend te worden in ons harde werken naar een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Jij kan het Charly's team en mijzelf helpen om meer aandacht te krijgen voor een duurzamere, lekkere en plantaardigere toekomst!

Stem op mij, Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
https://marieclaire.nl/…/stem-smart-sustainable-sisley-award
Je maakt me er heel erg blij mee!

Ook deel ik mijn 4 Groene Tips:
1. Vegenement VegFest in Utrecht 27 en 28 oktober waar we zelf ook zeker bij zijn.
2. Lekkerineenpotje deo, heel fijn en werkt echt, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
3. Botanic Bites, fantastische bites op basis van restgroenten, verkrijgbaar bij de Makro NL.
4. FOAM Breakfast-Lunch-Catering, heerlijk bio en vegan ontbijten en lunchen.

Charlotte Smart Sustainable Sisley Award

Charly's genomineerd voor een Vegan Award

Say what!?! Charly’s All is Fair is dit jaar genomineerd voor Beste Vegan Onderneming!!
Zie je ons graag winnen stem dan via www.veganawards.nl

Wij vinden dit een hele eer. Met Charly’s proberen wij bij te dragen aan het makkelijk en toegankelijk maken van veganistisch eten, zeker nu we zo breed beschikbaar zijn in Nederland en België. Daar blijft het niet bij, met Charly’s promoten wij een meer plantaardige levensstijl bij allerlei doelgroepen die hier anders niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Ook richten we ons heel erg op het bedrijfsleven en horecazaken om op die manier meer vegan kaas op de kaart te krijgen.
Dankzij al jullie enthousiasme kunnen we dit ook blijven doen! Wij zouden deze award dan ook graag winnen! 😳😍 Stemmen is fantastisch en delen mag natuurlijk ook! 💜

vegan awards 2018.jpg

Charly's publicatie op Biojournaal

Vandaag verscheen het volgende artikel op Biojournaal, hét branchemedium voor de Nederlandse biosector:

'Charly's All is Fair' verkrijgbaar bij Udea en Ekoplaza

'Chary's All is Fair' is een jong Nederlands bedrijf dat biologische en plantaardige voeding maakt op basis van reststromen van Fairtrade cashewnotenproductie. Deze artisanale producten zijn vrij van soja, suiker, gluten, E-nummers, geur- kleur- en smaakstoffen, maar vol goede voedingsstoffen. In België ligt Charly's al sinds vorig jaar in de schappen van BioPlanet, maar sinds vandaag zijn deze duurzame producten ook te vinden in Nederland bij Udea en Ekoplaza.

Charlys-3895 biojournaal.jpg

Charly's All is Fair is opgericht door Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, een bevlogen ondernemer die uit liefde voor dieren, mensen en de wereld puur eten wil creëren waar iedereen van kan genieten ongeacht dieetwensen of allergieën. Waar het bedrijf de eerste jaren gericht was op zoetigheden en catering, kwam steeds vaker de reactie dat men wel plantaardiger wilde eten, maar dat ze kaas niet wilden opgeven. Zodoende ging Charlotte in 2015 de keuken in en ontstonden de eerste Charly’s. Charly's producten zijn voor elk moment van de dag: op toast of op de boterham, in de pasta of salade of 's avonds bij de borrel. De landelijke opname van de  producten van Charly's All is Fair in het assortiment van Udea en Ekoplaza is een belangrijke stap voor Charlottes onderneming en laat ook duidelijk een vooruitgang zien in de markt voor veganistische alternatieven.

Publicatiedatum: 24-8-2018

Charly's op TV bij De Nieuwste Lekkerbek

Gisteren was Charlotte te zien in "De Nieuwste Lekkerbek" op NPO1.  Fantastisch om op deze manier Nederland kennis te laten maken met onze producten! Helaas niet door naar de volgende ronde, maar niet getreurd! Wij hebben waanzinnig nieuws later deze week!

Voor de show maakte Charlotte een broodje G’oud en een spinaziesalade met G’oud.
Ook liet ze de jury de Cheddâh en Boerse’zin proeven en daar waren ze toch een partij over te spreken! En die deden nou net even niet mee in de wedstrijd.

Is het grote publiek klaar voor Charly’s? Wij denken van wel!

Samen met broer Ralph, stagiaire Sabine en vriend van de familie Duncan hebben we een hele leuke dag gehad. Duncan van Solm kennen jullie of zouden jullie moeten kennen van Studio XV, zij maken waanzinnige foto’s en films zowel ‘gewoon’ op de grond als met de drone!

En wat is Janny een lieve vrouw, we stonden versteld hoe vol energie André is, en Marlijn is een plezier om mee te praten. We zouden zo weer gaan.

Je kan de aflevering hier terugkijken!

charlys bij de nieuwste lekkerbek.jpg

AH product Pitch 2018

Op 7 juni 2018 waren wij een van de tien finalisten bij de AH product Pitch 2018.

Graag feliciteren wij de top 3 Knakwortel, Sharp Sharp Food en Hagelswag! Fantastisch gedaan en wat een prachtige producten.

Ondanks dat wij niet bij de top 3 zaten, heeft deze ervaring wel deuren geopend! Dus wie weet wat er nog van komt.

In de tussentijd gaan we lekker door, want Charly voor Charly maken we het verschil, doen jullie mee?

 Alle 10 de finalisten.

Alle 10 de finalisten.

 Team Charly!

Team Charly!

Fair Trade cashews!

Deze week kwam de eerste levering van onze nieuwe notenleverancier! Biologische en Fairtrade cashews uit Benin, waar de organisatie van boeren voor onderwijs, gezondheidszorg en kinderopvang zorgt. Op die manier wordt er werk gecreëerd in de regio en hier in Nederland bij de verdere verwerking.

Ik ben zo ontzettend trots om met deze mensen te mogen samenwerken. Samen voor een betere wereld, voor mens, dier en milieu!