Charly’s wint Organic food against climate change Challenge

Op 23 juni eindigde de eerste ‘Organic Food against Climate Change’ van Wessanen. De challenge werd mede mogelijk gemaakt door Triodos Bank en georganiseerd door Impact Hub. Veelbelovende ondernemers, die deel namen aan de twee maanden durende trainingsprogramma, pitchten hun innovatieve ideeën voor een jury van experts in de biologische voedselsector. Gedurende drie trainingsdagen en vier masterclasses leerden de tien uitgekozen ondernemers om te groeien en op te schalen en werden uitgedaagd om actie te ondernemen en elkaar te inspireren.

CAIF_Winnaars-Organic-food-challenge-500x375.jpg

Er werden maar liefst twee winnaars uitgekozen; Charly’s All is Fair (biologische, handgemaakte, plantaardige kaasalternatieven) en Botanic Bites (plantaardig, gezond en duurzaam power food). Als beloning kreeg elk van hun 10.000 euro, toegang tot een breed netwerk van experts, extra begeleiding voor het management door Wessanen en Triodos Bank en een lidmaatschap bij de Impact Hub.

“Wij waren onder de indruk van het enthousiasme van de deelnemers. En voor ons als jury was het moeilijk om maar één winnaar uit te kiezen – daarom besloten we om er twee te belonen en het prijzengeld te verdubbelen”, zei Klaus Arntz, hoofd Marketing en Duurzaamheid bij Wessanen. ‘Als bedrijf dat zich focust op het verstrekken van gezonder eten voor gezondere mensen en een betere wereld, zijn we blij dat we de mogelijkheid hebben om deze ondernemingen te steunen, die zich richten op sleuteluitdagingen van het globale voedselsysteem en de invloed hiervan op de klimaatverandering.”