Charly's genomineerd voor een Vegan Award

Say what!?! Charly’s All is Fair is dit jaar genomineerd voor Beste Vegan Onderneming!!
Zie je ons graag winnen stem dan via www.veganawards.nl

Wij vinden dit een hele eer. Met Charly’s proberen wij bij te dragen aan het makkelijk en toegankelijk maken van veganistisch eten, zeker nu we zo breed beschikbaar zijn in Nederland en België. Daar blijft het niet bij, met Charly’s promoten wij een meer plantaardige levensstijl bij allerlei doelgroepen die hier anders niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Ook richten we ons heel erg op het bedrijfsleven en horecazaken om op die manier meer vegan kaas op de kaart te krijgen.
Dankzij al jullie enthousiasme kunnen we dit ook blijven doen! Wij zouden deze award dan ook graag winnen! 😳😍 Stemmen is fantastisch en delen mag natuurlijk ook! 💜

vegan awards 2018.jpg

Publicatie op Biojournaal

Vandaag verscheen het volgende artikel op Biojournaal, hét branchemedium voor de Nederlandse biosector:

'Charly's All is Fair' verkrijgbaar bij Udea en Ekoplaza

'Chary's All is Fair' is een jong Nederlands bedrijf dat biologische en plantaardige voeding maakt op basis van reststromen van Fairtrade cashewnotenproductie. Deze artisanale producten zijn vrij van soja, suiker, gluten, E-nummers, geur- kleur- en smaakstoffen, maar vol goede voedingsstoffen. In België ligt Charly's al sinds vorig jaar in de schappen van BioPlanet, maar sinds vandaag zijn deze duurzame producten ook te vinden in Nederland bij Udea en Ekoplaza.

Charlys-3895 biojournaal.jpg

Charly's All is Fair is opgericht door Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, een bevlogen ondernemer die uit liefde voor dieren, mensen en de wereld puur eten wil creëren waar iedereen van kan genieten ongeacht dieetwensen of allergieën. Waar het bedrijf de eerste jaren gericht was op zoetigheden en catering, kwam steeds vaker de reactie dat men wel plantaardiger wilde eten, maar dat ze kaas niet wilden opgeven. Zodoende ging Charlotte in 2015 de keuken in en ontstonden de eerste Charly’s. Charly's producten zijn voor elk moment van de dag: op toast of op de boterham, in de pasta of salade of 's avonds bij de borrel. De landelijke opname van de  producten van Charly's All is Fair in het assortiment van Udea en Ekoplaza is een belangrijke stap voor Charlottes onderneming en laat ook duidelijk een vooruitgang zien in de markt voor veganistische alternatieven.

Publicatiedatum: 24-8-2018

Charly's op TV bij De Nieuwste Lekkerbek

Gisteren was Charlotte te zien in "De Nieuwste Lekkerbek" op NPO1.  Fantastisch om op deze manier Nederland kennis te laten maken met onze producten! Helaas niet door naar de volgende ronde, maar niet getreurd! Wij hebben waanzinnig nieuws later deze week!

Voor de show maakte Charlotte een broodje G’oud en een spinaziesalade met G’oud.
Ook liet ze de jury de Cheddâh en Boerse’zin proeven en daar waren ze toch een partij over te spreken! En die deden nou net even niet mee in de wedstrijd.

Is het grote publiek klaar voor Charly’s? Wij denken van wel!

Samen met broer Ralph, stagiaire Sabine en vriend van de familie Duncan hebben we een hele leuke dag gehad. Duncan van Solm kennen jullie of zouden jullie moeten kennen van Studio XV, zij maken waanzinnige foto’s en films zowel ‘gewoon’ op de grond als met de drone!

En wat is Janny een lieve vrouw, we stonden versteld hoe vol energie André is, en Marlijn is een plezier om mee te praten. We zouden zo weer gaan.

Je kan de aflevering hier terugkijken!

charlys bij de nieuwste lekkerbek.jpg

AH product Pitch 2018

Op 7 juni 2018 waren wij een van de tien finalisten bij de AH product Pitch 2018.

Graag feliciteren wij de top 3 Knakwortel, Sharp Sharp Food en Hagelswag! Fantastisch gedaan en wat een prachtige producten.

Ondanks dat wij niet bij de top 3 zaten, heeft deze ervaring wel deuren geopend! Dus wie weet wat er nog van komt.

In de tussentijd gaan we lekker door, want Charly voor Charly maken we het verschil, doen jullie mee?

Alle 10 de finalisten.

Alle 10 de finalisten.

Team Charly!

Team Charly!

Fair Trade cashews!

Deze week kwam de eerste levering van onze nieuwe notenleverancier! Biologische en Fairtrade cashews uit Benin, waar de organisatie van boeren voor onderwijs, gezondheidszorg en kinderopvang zorgt. Op die manier wordt er werk gecreëerd in de regio en hier in Nederland bij de verdere verwerking.

Ik ben zo ontzettend trots om met deze mensen te mogen samenwerken. Samen voor een betere wereld, voor mens, dier en milieu!

Charly's op TV bij BinnensteBuiten!

Aanstaande donderdag 5 april is Charlotte te zien met Charly's in BinnensteBuiten!
Kijk mee om 18:50 uur op NPO 2.

We beginnen de opnames bij MADAL BAL en eindigen buiten voor Charly's All is Fair. Dit wil je niet missen!

Na afloop kan je het terug kijken op de website:
www.binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/vegan-kaas

Samen maken we de wereld een beetje beter en plantaardiger!

29873464_1231641680271633_2855622720900287725_o.jpg

Charly's aan het woord bij IFOAM en Impact 2025

Vorige maand was Charlotte aanwezig bij de 5th Organic Processing Conference, georganiseerd door IFOAM.  Zij sprak over de invloed van zuivel op het milieu, de groei en het belang van veganisme, en natuurlijk over Charly's doelstelling om een mooiere duurzamere wereld te creëren door middel van heerlijk eten. Daarbij riep ze bedrijven groot en klein op om de handen ineen te slaan en samen te werken aan plantaardige innovatie!

26804407_1168755923226876_2228981449515039017_n.jpg

Je kan hier meer lezen (in het Engels) en er is ook een filmpje!

Afgelopen jaar werd Charlotte trouwens geïnterviewd door Wouter Moekotte, founder van Biofutura. Dat was voor Impact2025, een onderzoeksplatform dat de transitie naar een nieuw en duurzaam economisch model belicht.

Benieuwd naar Charly's verhaal? Kijk snel hier: