Charlotte wint Smart Sustainable Sisley Award

Charlotte Sisley Award 1

Op 8 november organiseerde Marie Claire Nederland de uitreiking van de Smart Sustainable Sisley Award 2018, voorafgegaan door een Masterclass van Lisa Goes Vegan.

Wegens groot succes werd dit jaar wederom de Smart Sustainable Sisley Award uitgereikt aan een duurzame ondernemer. De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk gedreven vrouwen die op een slimme en fantastische manier bijdragen aan een betere wereld.

De winnaar dit jaar is Charlotte Zum Vörde Sive Vörding (29), founder van Charly’s All Is Fair. Zij maakt plantaardige, biologische Charly's. "Vier jaar geleden ben ik begonnen met het maken van volledig plantaardige, biologische kaasjes, oftewel ‘Charly’s’. Ik maak onder andere ‘Rockvoort’, ‘Cheddâh’ en ‘Geheit’, allemaal zonder zuivel. Ze zijn lekker èn ze dragen bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu."

Een prachtige erkenning voor Charlotte en haar onderneming. Dit zal ook zeker weer nieuwe deuren openen, nu plantaardige producten en duurzame bedrijven op deze manier een podium krijgen.

Ben je benieuwd naar haar smaken? Ekoplaza verkoopt de Cheddâh, Boerse'zin en Parm á Zaan. Binnenkort zal ook de landelijke horeca het plezier hebben om de Charly's op de kaart te kunnen zetten, dankzij een samenwerking met Bidfood. Ideaal, want alle smaken zijn vrij van gluten, lactose, soja, suiker en dierlijke producten.

Charlotte Sisley Award 2

Foto's van Marie Claire / Lizet Sleutelberg en Saskia Rietveld

Charly’s in de Food100-lijst van 2018!

Deze week werd bekend gemaakt dat Charlotte Zum Vörde Sive Vörding met Charly’s All is Fair in de Food100-lijst van 2018 staat!

Food100 is een netwerk van voedselveranderaars. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Je kan hier de volledige lijst met de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst bekijken!

Wat een onwijze prestatie en kroon op ons werk om door een onafhankelijke vakjury geselecteerd te worden uit meer dan 600 aanmeldingen!

Charlotte heeft deze week heel veel gesproken met de anderen uit de Food100-lijst van 2018 tijdens de ‘FOOD inspiration days’ te Veghel. Daar komt vast wat moois uit!

food100.jpg

Nominatie groene carrièrevrouw voor de Smart Sustainable Sisley Award

Vandaag ligt de Marie Claire in de winkel met daarin de vijf genomineerde vrouwen voor de Smart Sustainability Award van Sisley Paris, waar ik er één van ben!

Waanzinnig om deze manier erkend te worden in ons harde werken naar een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Jij kan het Charly's team en mijzelf helpen om meer aandacht te krijgen voor een duurzamere, lekkere en plantaardigere toekomst!

Stem op mij, Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
https://marieclaire.nl/…/stem-smart-sustainable-sisley-award
Je maakt me er heel erg blij mee!

Ook deel ik mijn 4 Groene Tips:
1. Vegenement VegFest in Utrecht 27 en 28 oktober waar we zelf ook zeker bij zijn.
2. Lekkerineenpotje deo, heel fijn en werkt echt, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
3. Botanic Bites, fantastische bites op basis van restgroenten, verkrijgbaar bij de Makro NL.
4. FOAM Breakfast-Lunch-Catering, heerlijk bio en vegan ontbijten en lunchen.

Charlotte Smart Sustainable Sisley Award

Charly's op SFFF18 in London

Druk bezocht Holland Paviljoen op Speciality & Fine Food Fair 2018.

Van 2 tot en met 4 september vond in Olympia London de 19e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaats. Op deze beurs toonden meer dan 700 ambachtelijke ‘food & drink’ producenten en leveranciers hun producten aan winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren. Voor het eerst sinds lange tijd was Nederland op deze beurs vertegenwoordigd door middel van een Holland Paviljoen, met zes Nederlandse bedrijven.

De Nederlandse bedrijven die deelnamen aan dit paviljoen waren:

  • Charly’s All is Fair (biologische en plantaardige vegan kaas)

  • Bites We Love (gezonde notenmixen)

  • Tony’s Chocolonely (100% slaafvrije chocolade)

  • Soof Drinks (siropen van niets anders dan fruit, groenten en kruiden)

  • Lowlander Beer (bier gebrouwen met kruiden en specerijen)

  • Food Fellows (soepen en sauzen gemaakt van overgebleven/odd-sized  consumptietomaten)

Charly's SFFF18

Het Holland Paviljoen, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Londen, is tot stand gekomen omdat het landbouwteam na een bezoek aan de Speciality & Fine Food Fair in 2017 inzag dat deze beurs een uitstekende mogelijkheid biedt voor ambachtelijke Nederlandse bedrijven in de food & drink-sector om in contact te komen met potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse stands werden dit jaar dan ook druk bezocht, natuurlijk vooral dankzij de innovatieve producten die met behulp van effectieve branding en veel enthousiasme van de Nederlandse standhouders werden aangeprezen.

Dat de Nederlandse producten in de smaak vielen werd nogmaals duidelijk toen bleek dat maar liefst 4 deelnemers aan het Holland paviljoen waren uitgekozen om een pitch te houden bij Ocado of Sainsbury’s en dat zowel Lowlander Beer (met hun Yuzu & Grapefruit Beer) als Charly’s All is Fair (met hun G’oud Charly’s Vegan Cheese) waren doorgedrongen tot de laatste 15 kanshebbers op de Fresh Discovery Awards. Op de beursvloer waren de gesprekken ook positief en werden er gegevens uitgewisseld met inkopers van Waitrose, Debenhams, Selfridges en talloze interessante groothandels en distributeurs.

Bron: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2018/09/05/druk-bezocht-holland-paviljoen-op-speciality--fine-food-fair-2018

Charly's genomineerd voor een Vegan Award

Say what!?! Charly’s All is Fair is dit jaar genomineerd voor Beste Vegan Onderneming!!
Zie je ons graag winnen stem dan via www.veganawards.nl

Wij vinden dit een hele eer. Met Charly’s proberen wij bij te dragen aan het makkelijk en toegankelijk maken van veganistisch eten, zeker nu we zo breed beschikbaar zijn in Nederland en België. Daar blijft het niet bij, met Charly’s promoten wij een meer plantaardige levensstijl bij allerlei doelgroepen die hier anders niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Ook richten we ons heel erg op het bedrijfsleven en horecazaken om op die manier meer vegan kaas op de kaart te krijgen.
Dankzij al jullie enthousiasme kunnen we dit ook blijven doen! Wij zouden deze award dan ook graag winnen! 😳😍 Stemmen is fantastisch en delen mag natuurlijk ook! 💜

vegan awards 2018.jpg

Publicatie op Biojournaal

Vandaag verscheen het volgende artikel op Biojournaal, hét branchemedium voor de Nederlandse biosector:

'Charly's All is Fair' verkrijgbaar bij Udea en Ekoplaza

'Chary's All is Fair' is een jong Nederlands bedrijf dat biologische en plantaardige voeding maakt op basis van reststromen van Fairtrade cashewnotenproductie. Deze artisanale producten zijn vrij van soja, suiker, gluten, E-nummers, geur- kleur- en smaakstoffen, maar vol goede voedingsstoffen. In België ligt Charly's al sinds vorig jaar in de schappen van BioPlanet, maar sinds vandaag zijn deze duurzame producten ook te vinden in Nederland bij Udea en Ekoplaza.

Charlys-3895 biojournaal.jpg

Charly's All is Fair is opgericht door Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, een bevlogen ondernemer die uit liefde voor dieren, mensen en de wereld puur eten wil creëren waar iedereen van kan genieten ongeacht dieetwensen of allergieën. Waar het bedrijf de eerste jaren gericht was op zoetigheden en catering, kwam steeds vaker de reactie dat men wel plantaardiger wilde eten, maar dat ze kaas niet wilden opgeven. Zodoende ging Charlotte in 2015 de keuken in en ontstonden de eerste Charly’s. Charly's producten zijn voor elk moment van de dag: op toast of op de boterham, in de pasta of salade of 's avonds bij de borrel. De landelijke opname van de  producten van Charly's All is Fair in het assortiment van Udea en Ekoplaza is een belangrijke stap voor Charlottes onderneming en laat ook duidelijk een vooruitgang zien in de markt voor veganistische alternatieven.

Publicatiedatum: 24-8-2018

Charly's op TV bij De Nieuwste Lekkerbek

Gisteren was Charlotte te zien in "De Nieuwste Lekkerbek" op NPO1.  Fantastisch om op deze manier Nederland kennis te laten maken met onze producten! Helaas niet door naar de volgende ronde, maar niet getreurd! Wij hebben waanzinnig nieuws later deze week!

Voor de show maakte Charlotte een broodje G’oud en een spinaziesalade met G’oud.
Ook liet ze de jury de Cheddâh en Boerse’zin proeven en daar waren ze toch een partij over te spreken! En die deden nou net even niet mee in de wedstrijd.

Is het grote publiek klaar voor Charly’s? Wij denken van wel!

Samen met broer Ralph, stagiaire Sabine en vriend van de familie Duncan hebben we een hele leuke dag gehad. Duncan van Solm kennen jullie of zouden jullie moeten kennen van Studio XV, zij maken waanzinnige foto’s en films zowel ‘gewoon’ op de grond als met de drone!

En wat is Janny een lieve vrouw, we stonden versteld hoe vol energie André is, en Marlijn is een plezier om mee te praten. We zouden zo weer gaan.

Je kan de aflevering hier terugkijken!

charlys bij de nieuwste lekkerbek.jpg